Bilişim Teknolojileri Platformu
[url=/profile.forum?mode=register]
Yazılım NediR? Uye_ol10
[url=/profile.forum?mode=register]
Yazılım NediR? Uye_ol10
Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.

Bilgisayar oyunlarını Oyun yamalarını ve Cracklerini Bilgisayar sorunları ve çözümlerini Teknoloji Haberlerini Bu forumda bulabilirsiniz...

AnasayfaLatest imagesAramaKayıt OlGiriş yap
Beğen

Yazılım NediR?

YazarMesaj
Admin
.
.
Admin

Yazılım NediR? Empty
MesajKonu: Yazılım NediR?   Yazılım NediR? Icon_minitimePtsi Ara. 20, 2010 8:54 pm

Yazılım

Bilgisayarınızdaki fiziksel tüm unsurlar donanım adını alırken, geri kalan her şey yazılım olarak nitelendirilir. Sade bir ifadeyle, yazılım donanıma "nasıl davranacağını" ve hangi işlemleri yapacağını anlatır. Kelime işlemci programlar, bilgisayarınız açıldığında CD sürücünüzü, sabit sürücüleri, RAM'i tanıyan BIOS; işletim sistemi, web tarayıcınız, virüslerin kendileri, antivirüs programları hep birer yazılımdırlar.
Her yazılım her bilgisayarda çalışır mı? Bilgisayarda hangi işletim sistemi kurulu olduğundan bağımsız şekilde çalışabilen yazılımlar üretebilse de, pek çok yazılım tek bir işletim sisteminde çalışacak şekilde üretilir. Ayrıca her yazılımın çalışmak için gereksinim duydugu farklı donanım özellikleri olabilir ve bu donanıma sahip olmayan bilgisayarlarda bu yazılımı çalıştırmak mümkün olmayabilir.
https://bilisimteknolojileri.forumdizini.com

Yazılım NediR?
1 sayfadaki 1 sayfası
 Similar topics
-
» YAZILIM TÜRLERİ VE ÖNEMİ
» Yazılım Sahteciliği Uyarısından kurtulmak
» CD-ROM NEDİR??
» BİLGİSAYAR NEDİR ??
» İşlemci Nedir (CPU) Nasıl Çalışır?